Platserna till hälsoprogrammet är nu tillsatta och rekryteringen har avslutats.

Det glädjer oss att du är motiverad till att förbättra din hälsa - på så sätt minskar du risken för att drabbas av kroniska sjukdomar. Vi önskar att fler kunde få plats i programmet, men satsningen är det första i sitt slag och platserna är begränsade.

Följ oss gärna för inspiration och för att hålla dig uppdaterad om nyheter.

Tagit ett blodprov?

Har du tagit ett blodprov men ännu inte registrerat ditt värde så bör du göra det för framtida sattsningar samt vid eventuella avhopp från programmet.

Du hittar instruktioner för hur du rapporterar provsvaret i ditt provsvar på 1177.

På uppdrag av Region Stockholm gör vi en satsning för att förebygga typ 2-diabetes

Över 925 personer har antagits till det kostnadsfria programmet och påbörjat sina resor mot ett mer hälsosamt liv. En av de som deltar i programmet är Selma, som under fem års tid kommer få stöd av sin coach Sara för att skapa en mer hälsosam livsstil och må bättre. se gärna filmen om Selma här nedanför.

Satsningen och dess finansiering, med syfte att förebygga kroniska sjukdomar, är världsunik och kan frigöra 1,4 miljarder kronor per år inom Region Stockholm tack vare att sjukvårdskostnader uteblir genom preventionen. För att delta i programmet ska man vara mellan 50 och 60 år, bosatt i Region Stockholm och genom blodprov bekräftat vara i riskzonen för diabetes typ 2.

Region stockholm logotyp

Vad säger deltagarna?

Stödet av min hälsocoach betyder jättemycket. Hon peppar, lyssnar och ger bra råd. Utan henne hade det inte fungerat. Jag är så himla tacksam för att jag får vara med och mitt korttidsblodsocker har redan blivit mycket bättre. Jag ser fram emot i höst då det är dags att mäta mitt långtidsblodsocker igen. Till er som vill göra hälsoförändring på lång sikt, tveka inte, sök bara.

Selma, jobbcoach och skådespelare

Coachen satte rimliga mål nu i början så att man inte tappar sugen. Det känns bra att ha någon som peppar och kommer med rimliga mål med hänsyn till jobb och barn. Efter bara ett par veckor har jag börjat gå ner i vikt och det sporrar mig att fortsätta.

Magnus, kock

Varför delta?

Sinnesro för dig och din familj

Vårt hälsoprogram är utformat för att följa din hälsa på ett sätt som hjälper till att förebygga kroniska sjukdomar som diabetes samt stödja en hälsosam livsstil.

Hälsosammare för resten av livet

Ta första steget idag mot hållbara resultat som kan gynna dig i många år framöver. Vi är din partner för ett långsiktigt välmående.

Hälsolösningar baserat på dina behov

Att ändra din kost och vanor är svårt nog. Vårt mål är att göra övergången så enkel som möjligt, anpassat till ditt schema och dina behov.

Tjänsten är baserad på kliniska studier gjorda av Karolinska Institutet och lanseras på uppdrag av Region Stockholm tillsammans med Skandia och SEB. Den är framtagen i samarbete med bl.a Friskis & Svettis Stockholm, Alex Therapeutics, Apoteket, GIH och Storstockholms Diabetesförening.

Logotyp SkandiaLogotyp friskis och svettisLogotyp karolinska institutetLogotyp AlexLogotyp apoteketLogotyp gihLogotyp diabetesföreningen

Här kan du få svar på de vanligaste frågorna

Kontakt

Health Integrator AB

Kivra: 559119-1498

106 31 Stockholm

Address

The Park Södra

Magnus Ladulåsgatan 3

118 65 Stockholm

I samarbete med

LogotypLogotyp

Kika gärna på våra sociala medier för status och för att följa vår resa: